בלוג

פיזור סיכונים במסחר עצמאי

​זה לא "זבנג וגמרנו". כל משקיע שואף למצב שבו יוכל למצוא את המניות המוצלחות ביותר, לפעול באסטרטגיה קצרה ומהירה ותוך זמן קצר להרוויח, אבל הדרך החכמה יותר להסתכל על הפעילות היא לא כמכוונת הצלחות, אלא ככזו שנעשה בה מינימום של טעויות, כלומר רצוי לאפשר פעילות ארוכת טווח ומדיניות השקעה עם מרחב נשימה, שתעמוד בסיכונים.

משקיעים עצמאיים מצליחים למצוא את דרכם בין שלל הגרפים, האנליזות, ניתוחי המאקרו כלכלה והדוחות הכספיים

המשימה: בניית תיק השקעות 

לפני שאתה קופץ למים העמוקים, שאל את עצמך האם אתה מספיק אחראי כדי לסחור בשוק ההון ולא לסכן את עצמך בהיבט הפיננסי. חשוב מה מטרת ההשקעה שלך, מתי תצטרך את הכסף ואילו אילוצים נוספים עומדים בפניך. רק כשתדע מה המטרה שלך, תוכל לחשב מה נדרש על מנת להשיגה. למשל, אם אתה שואף לרכוש דירה בעוד שנתיים, אז ההחלטה לסחור בכספים בבורסה עלולה לבטל את התוכניות שלך, אך אם יש לך טווח זמן ארוך יותר, תוכל לקחת סיכונים יותר גדולים ולא להיות מושפע מתנודתיות גבוהה. הגדר את רמת הסיכון שאתה מסוגל לסבול כתנאי בסיסי לכל פעילות נוספת בתחום ההשקעות.

השלב הבא: הקצאת נכסים

המשימה שעומדת על הפרק לאחר שהגדרת את מטרת ההשקעה ואת מידת הסיכון המבוקשת היא להתחיל לבנות לעצמך תיק נכסים ולהבין כמה מתוכם תרצה להשקיע במניות עתירות סיכון, וכמה תרצה להשקיע באגרות חוב ומזומנים מעוטי סיכון. צורת ההשקעה הפופולרית ביותר היא 60/40, כלומר 60% לנכסים עם הסיכון הגבוה ו-40% לאלו עם הסיכון המופחת, אבל חשוב שתתאים את החלוקה למה שמתאים לך. זכור, כי חשיפה אפסית לנכסים בעלי סיכון גבוה משמעותה האפשרית היא צמיחה אפסית וכן סיכון לאינפלציה, ואילו חשיפה מירבית לנכסים בעלי סיכון גבוה עלולה לגרום לתנודתיות רבה ולהפסד עצום. אם אתה לא בטוח מה יהיה נכון עבורך, עדיף לנקוט בגישה המחמירה, לפחות בתחילת הדרך, ולהקטין את החשיפה לנכסים רבי סיכון.

מגוונים את תיק ההשקעות

 אף אחד לא יכול לחזות את העתיד ולהעריך איזה נכס השקעה יניב תשואה גבוהה, לכן לא רצוי "לשים את כל הביצים בסל אחד", אולי הביטוי השחוק ביותר בהקשר זה. "הימור מחושב" נשמע כמו סתירה, אבל לא במקרה זה: ככל שהתיק יהיה מגוון יותר כך התנודתיות שלו תהיה קטנה יותר ורמת הסיכון זהירה יותר. תיק השקעות מפוזר על מגוון רחב של נכסים שלא מושפעים מאותם הגורמים, יבטיח שבכל רגע נתון וגם אם חלק מהנכסים בירידה, יהיה חלק אחר שלא ייפגע או יעלה בערכו. לפיכך, מומלץ לכלול בתיק ההשקעות מניות ואגרות חוב.

לא לפחד ממניות

ההשקעה במניות אמנם מסוכנת, ושוק המניות עלול להתרסק לחלוטין בכל רגע נתון, בבת אחת או בהדרגה, אך נכס ההשקעה המנייתי נחשב למנוע צמיחה, והוא הנכס שהניב את התשואות הגבוהות ביותר למשקיעים לאורך ההיסטוריה. יתרה מזאת, הימנעות מהשקעה במניות גם היא נחשבת למהלך מסוכן משום שהיא עלולה לגרום לשחיקה בכוח הקנייה של הכסף. בכל מקרה, חשוב לשמור על גיוון גם בבחירה של המניות כדי להקטין את הסיכון הכרוך בהשקעה ספציפית בתעשייה, חברה או איזור גיאוגרפי ממוקדים. 
מוכן להשקיע באופן עצמאי? חושב שאתה מסוגל? קרא על כל השירותים ומערכות המסחר של בנק ירושלים שיסייעו לך לנהל מסחר עצמאי בבורסה​.

אין לראות באמור לעיל המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך ואין באמור בכדי להוות תחליף לייעוץ השקעות המותאם אישית לצרכי הלקוח על בסיס נתוניו האישיים.

  

אודות הכותב - מערך הכותבים של בנק ירושלים

בנק ירושלים הינו בנק המציע מגוון ייחודי של שירותים ומוצרים בנקאיים (משכנתאות, הלוואות, פיקדונות ועוד) ללקוחות כל הבנקים. בנק ירושלים, שנוסד בשנת 1963, ממשיך כל העת לבצע מהלכים כדי להתאים את עצמו לצרכים המשתנים של הלקוחות ולחידושים הטכנולוגיים.

רוצה לדעת עוד על הבנק? למידע נוסף אודות בנק ירושלים

לידיעתך, באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר.
למידע נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות