בלוג

שוק ההון: להרוויח במינימום סיכון

כשמדובר בשוק ההון, לכל הפסד עלולות להיות השפעות משמעותיות על איכות ורמת חייכם היום ובעתיד. הדרך להשקיע, להרוויח ולא להפסיד עוברת דרך תהליך מורכב של ניהול סיכונים. איך תרוויח במינימום סיכון?

תהליך ניהול הסיכונים בשוק ההון מתבסס על שלושה נתונים: מצב הנכסים הפיננסיים שלכם היום, כמה כסף אתם מעוניינים להשקיע ומהו היעד הכספי אליו אתם מצפים להגיע. לאחר שתגדירו לעצמכם את שלושת אלו, תוכלו לקבוע מהי רמת הסיכון שתרשו לעצמכם לקחת ומהו גובה ההפסד המקסימלי שתוכלו לספוג.

שלושת הצעדים לניהול סיכונים:

  • לזהות את הסיכונים הייחודיים לתיק שלכם
  • להעריך את הסיכוי שהם אכן יתרחשו
  • לכמת את הנזק שייגרם לכם אם הם אכן יתרחשו

סיכון אשראי - אג"ח זבל

"סיכון אשראי" הוא שמו של תהליך שבו גורם שקיבל אשראי לא יוכל להחזירו. כך למשל, כשאתם רוכשים אגרות חוב (אג"ח) אתם מעמידים הלוואה למנפיק האיגרת. בתחום זה עומדים לרשותכם שני אפיקי השקעה: אגרות ממשלתיות סולידיות ואגרות חוב בעלות סיכון גבוה, שבהן אין ביטחון  שהגוף המנפיק אותן יוכל לעמוד בזמני פירעון תשלומי הקרן והריבית. הסיכון באגרות חוב אלה הוא  זה שמאפשר לכם לקבל עליהן תשואה גבוהה ב-4%-3% מהריבית על אג"ח ממשלתית. יחד עם זאת, כדי להימנע מסיכון מיותר, רצוי לפזר את ההשקעה על פני כמה שיותר חברות ולצמצם את החשיפה לאג"ח בסיכון גבוה (אג"ח זבל).

סיכון פיננסי – שינוי בשערים ובמחירים

"סיכון פיננסי" זהו הסיכון להפסד משינויים בתנאי השוק. כמו, למשל, שינוי ברמת המחיר של מוצר מסוים ושינויים לא צפויים בשערי הריבית, החליפין או מחירה של מנייה מסוימת. לעיתים, דווקא המוצרים הפיננסים שייראו לכם הכי בטוחים להשקעה (נדל"ן, קופת גמל או חברות ענק) הם אלו שעלולים לטלטל את השוק.

סיכון תפעולי – גופים שאינם מנוהלים נכון

בצידה השני של כל מניה או אגרת חוב ניצבת חברה, והסיכון להפסד עלול להיגרם כתוצאה מטעות אנוש, ניהול לא נכון, תהליכים פנימיים לקויים, בעיות במערכת התפעולית או אפילו  אירועים חיצוניים שישפיעו עליה. קשה מאד לצפות אירועים מסוג זה, וההמלצה הטובה ביותר תהיה לשמור תמיד את היד על הדופק ולקרוא כל חומר כתוב שתצליחו למצוא על החברה, או הגוף שמאחורי המניה שלכם. 

סיכון מוניטין – פגיעה בשם החברה

בהמשך ישיר לסיכון הפיננסי, קיים גם סיכון לנפילה במחיר האג"ח או המניה שברשותכם כתוצאה מפגיעה במוניטין של החברה בעיני הלקוחות או הספקים. גם כאן, הדרך היחידה להתמודד עם הסיכון תהיה מעורבות והתמצאות בכל הנוגע לפעילותה.  

סיכון אסטרטגי – להיערך עם תוכנית מגירה

גם עם ניהול מדויק וקפדני, חלק מההשקעות שלכם יצליחו יותר וחלק פחות. כדי למנוע הפסד חשוב להיערך מראש עם אסטרטגיה נכונה, פריסה מגוונת של השקעות, הקפדה על הכללים שקבעתם לעצמכם בתחילת הדרך ובניית תוכנית לניהול סיכונים וביצוע פעולות.
כדי להימנע מסיכון מיותר, רצוי לפזר את ההשקעה על פני כמה שיותר חברות ולצמצם את החשיפה לאג"ח בסיכון גבוה (אג"ח זבל)

מה אנחנו מציעים?

אנחנו בבנק ירושלים מציעים לכם כיוון חדש, זמין ומשתלם להצלחה בשוקי העולם. חדר העסקאות שלנו מציע זמינות מלאה ללקוחות פרטיים, לחברות וללקוחות מוסדיים בארץ ובחו"ל, לצד הקפדה על יישום הוראות רגולטוריות כמו שבנק ירושלים יודע.  הצטרפו אלינו ותיהנו ממסחר בבורסה באמצעות מערכות מסחר מתקדמות, ליווי צמוד של ברוקרים מקצועיים וגב כלכלי חזק שיעניקו לך את כל הכלים לניהול תיק השקעות משגשג. 

קראו כאן הכל על שירותי שוק ההון של בנק ירושלים​ >

אין לראות באמור לעיל המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך ואין באמור בכדי להוות תחליף לייעוץ השקעות המותאם אישית לצרכי הלקוח על בסיס נתוניו האישיים. אין באמור בכדי לתאר את כלל הסיכונים בהשקעה בשוק ההון ו/או לפרט את הסיכונים לעומקם. האמור הוא למטרות מידע כללי בלבד.

  

אודות הכותב - מערך הכותבים של בנק ירושלים

בנק ירושלים הינו בנק המציע מגוון ייחודי של שירותים ומוצרים בנקאיים (משכנתאות, הלוואות, פיקדונות ועוד) ללקוחות כל הבנקים. בנק ירושלים, שנוסד בשנת 1963, ממשיך כל העת לבצע מהלכים כדי להתאים את עצמו לצרכים המשתנים של הלקוחות ולחידושים הטכנולוגיים.

רוצה לדעת עוד על הבנק? למידע נוסף אודות בנק ירושלים

לידיעתך, באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר.
למידע נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות