בלוג

גם לחשבון שלך מגיעה תעודת זהות

עד כמה אתה מכיר את חשבון הבנק שלך? האם אתה יודע כמה עולה לך המינוס או כמה אתה מרוויח על הפלוס? קבל את תעודת הזהות הבנקאית - דו"ח שנתי המספק תמונת מצב על חשבונך

רובנו לא מצליחים לעקוב אחרי חשבון הבנק שלנו - המונחים הבנקאיים והמספרים המבלבלים יכולים להרתיע כל אחד. לכן בנק ישראל והמפקח על הבנקים יזמו את תעודת הזהות הבנקאית, במטרה להגביר את השקיפות והנגישות למידע לכל אזרח ובעצם – לעשות לנו סדר.

מהי תעודת זהות בנקאית?

על פי הוראות בנק ישראל, כל בנק מחויב להפיק לכל לקוחותיו המנהלים חשבון פרטי או חשבון עסק קטן, דוח המציג את כל הפעילות הפיננסית בחשבונם, נכון ליום האחרון של השנה הלועזית החולפת, כולל מידע על הנכסים וההתחייבויות וכן העמלות והריביות ששולמו בחשבון באותה שנה.
הדוח מופק בכל שנה עד ה-28 בפברואר ומגיע בשתי גרסאות: דוח מקוצר הנשלח אליך אוטומטית, ודוח מפורט שניתן לבקשו מהבנק או למצוא אותו בחשבונך המקוון באתר הבנק.
מבנה הדוח אחיד בכל הבנקים, כך שתוכל ללמוד את מבנה הדוח פעם אחת ולהשוות בקלות בין דוחות מבנקים שונים.
הסבר על מבנה הדוח באתר בנק ישראל >

למה זה טוב לך?

שימוש במידע שבדוח יכול לחסוך לך סכומי כסף לא מבוטלים בשנה. הוא מאפשר לך לעקוב אחר הפעילות בחשבונך ולקבל תמונת מצב ברורה ומקיפה: מה מצב ההלוואות שלך, כמה עמלות וריביות שילמת במהלך השנה, כמה הרווחת על הפקדונות שלך השנה ועוד.
העובדה שהדוח מובא בפורמט זהה בין כל הבנקים, מאפשרת לך, כלקוח, להשוות בין מוצרים ושירותים בנקאיים שונים, לקבל הצעות אטרקטיביות להלוואות או מוצרים פיננסיים אחרים במחיר זול יותר בבנק מתחרה וכמובן - לשפר את כח המיקוח שלך על התנאים שאתה מקבל בבנק.
יכולת השוואה זו אמורה להניע מהלך של תחרות בין הבנקים והצעת מוצרים ושירותים זולים יותר לכל הלקוחות.

גם הבנקים נהנים מתעודת הזהות הבנקאית

האחידות בדוח מסייעת לבנקים להשוות בין לקוחות שונים ובהתאם להציע להם הלוואות או ריביות שונות.
במעבר לבנק אחר, יוכל הבנק שאליו אתה פונה, לראות את ההיסטוריה הפיננסית שלך בדוח אחיד ומרוכז אחד.

אז מה לעשות עם זה עכשיו?

את הדוח לא כדאי מיד לתייק, אלא עדיף להוציא ממנו נתונים שיעזרו לך ליישם כמה צעדים מעשיים לשיפור מצבך הפיננסי. הנה כמה דוגמאות:

  • השוואת ריביות: יכול להיות שיש לך בחשבון פיקדונות הצוברים ריבית מסוימת, אך יש לך גם מינוס קבוע שהריבית שאתה משלם עליו גבוהה יותר. תוכל לשקול אם להשאיר את הכסף בצד או לכסות איתו את המינוס ולחסוך בריביות.
  • אם יש לך פלוס (יתרת זכות בעו"ש), בדוק מה הריבית שאתה מקבל עליו כשהוא בעו"ש, לעומת אילו ריביות תוכל לקבל אם תסגור אותו בפיקדון או תפתח איתו תיק השקעות.
  • אם יש לך צורך בהלוואה, בעזרת הנתונים בתעודת הזהות הבנקאית תוכל לנסות להשיג תנאים טובים יותר בבנק שלך או לנסות לעשות "שופינג" בבנקים אחרים.
  • בדוק האם יש חודשים בשנה שבהם, באופן קבוע, קשה לך יותר. אולי תקופת החגים, החופש הגדול או חודש מרובה בימי הולדת? תוכל להתכונן לכך מראש ואולי לסגור כסף בפיקדון בחודשים מאוזנים יותר.

סקר שוק

מרגיש שהמהלך המתבקש כעת הוא לבצע סקר שוק? אתה לא טועה, השוואה בין הבנקים תאפשר לך לקבל הצעות משתלמות וריביות אטרקטיביות יותר ממה שיכולת לקבל ללא המידע שבידך כעת.
חשוב שתדע שבנק ירושלים מציע מגוון ייחודי של שירותים ומוצרים בנקאיים וגם אם חשבונך אינו מתנהל אצלנו, נוכל להציע לך הלוואה דיגיטלית באתר הבנק >

להסבר מפורט על תעודת זהות בנקאית.

 

אין באמור כדי להוות הצעה למתן אשראי. כל מתן אשראי כפוף לאישור הבנק בהתאם לתנאים ולמדיניות הבנק כפי שיהיו מעת לעת. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.

לידיעתך, באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר.
למידע נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות