בלוג

כל מה שצריך לדעת על הלוואה לקראת לידה

​ההוצאות הכרוכות בלידת תינוק חדש הן רבות, החל מבדיקות רפואיות, דרך ריהוט וציוד ועד לסיוע כלכלי לתקופה של חופשת הלידה. מחקרים שונים מעריכים את ההוצאות לקראת הלידה בכ-20,000 ש"ח בממוצע, ואת העלות הישירה של תינוק חדש בתקופה שבה הוא מטופל בבית בכ-500 ₪ לחודש בממוצע. זוגות רבים מתקשים להתמודד עם העול הכלכלי ומחפשים פתרונות שונים להקלה על מצב חשבון הבנק, וכיום ניתן למצוא בבנקים רבים, וכן בחברות אשראי חוץ בנקאיות, הלוואות המיועדות למטרה זו, בתנאים שונים, המאפשרים מרווח נשימה כלכלי לתקופה שאחרי הלידה.

בעוד מספר חודשים יתווספו אל הבית לא רק תינוק חדש ואושר גדול, אלא גם דאגות חדשות, חלקן פיננסיות. לשם כך נועדה הלוואה לקראת לידה

הלוואה לקראת לידה היא למעשה הלוואה לכל מטרה, מוצר מוכר, נפוץ ומקובל בחברות הפיננסיות ובבנקים השונים. ניתן לקחת הלוואה ללידה באמצעות הבנק שבו מתנהל חשבון העו"ש שלכם - אך אין זה מן ההכרח; ניתן לקחת הלוואה זו עם או ללא בטחונות/ערבים, בפריסה משתנה על פני תקופת זמן שנעה בין מספר חודשים למספר שנים - בכל גוף פיננסי תמצאו תנאים מעט שונים.​

המטרה – לידה, האמצעי - הלוואה

יש לכם 9 חודשים להתכונן ללידה, אז חוץ מקורס הכנה ללידה וחיפוש השם הנכון לרך הנולד, כדאי להשקיע את הזמן בתכנון כלכלי נכון לקראת הלידה ובהבנה מהו הסכום הנכון לכם לנטילת הלוואה ללידה. בצעו חשיבה מדוקדקת בנוגע לחשבון ההוצאות וההכנסות שלכם כיום, ובעוד מספר חודשים. קחו בחשבון את מענק הלידה המשולם לכל יולדת מהביטוח הלאומי (הסכום משתנה עבור ילד ראשון, שני או שלישי וכן הלאה), וחשבו מראש, על אף הקושי שבדבר, מהי תקופת חופשת הלידה אותה אתם רוצים ויכולים לאפשר לעצמכם מעבר לזמן הקבוע בחוק.

דעו, כי לא רק ההוצאות הישירות יעלו, אלא גם העקיפות: בתקופת חופשת הלידה השימוש בבית גבוה יותר, וכפועל יוצא גם חשבונות המים, החשמל, המזון וכן הלאה. גם בסיום חופשת הלידה יתגלו הוצאות נוספות למעון או למטפלת, ההוצאות יגדלו וההכנסות יקטנו. את כל הגורמים האלו צריך לזכור בזמן שאתם מתכננים נטילת הלוואה ללידה.​

מה צריך לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לקראת לידה?

  • בדקו היטב את תנאי ההלוואה: קראו את האותיות הקטנות ואת הסייגים והיו בטוחים כי אתם מבינים את הכתוב.
  • בדקו אילו ביטחונות אתם מתבקשים להציג.
  • בדקו עד כמה מיידית ההלוואה והאם התנאים הולמים את הצרכים שלכם.
  • חשבו את גובה ההחזר החודשי הנובע מהסכום שביקשתם, וקחו בחשבון את תקופת חופשת הלידה, שבה נפגעת משכורת אחת וההוצאות גדלות.
  • בדקו את תנאי ההחזר, את קרן ההלוואה והריבית ואת התנאים המשתנים להחזר של כל אחד מהם. חשוב לוודא שתוכלו לעמוד בהחזרים החודשיים ולא תיקלעו למשבר פיננסי שיחייב אתכם לקחת הלוואות נוספות.
  • מומלץ לבצע סקר שוק ולבדוק איזו הלוואה תספק לכם את התנאים האופטימליים לעבור את התקופה הקרובה בשקט נפשי.

 מה אנחנו מציעים לך?

אנחנו בבנק ירושלים מציעים הלוואה לקראת לידה, עד 60,000 ₪ בתנאים נוחים שרק בנק יודע לתת. הגישו בקשה להלוואה און ליין​ בקלות ותיהנו משקט נפשי לקראת האירוע המרגש. 

אין באמור כדי להוות הצעה למתן אשראי. כל מתן אשראי כפוף לאישור הבנק בהתאם לתנאים ולמדיניות הבנק כפי שיהיו מעת לעת. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.

  

אודות הכותב - מערך הכותבים של בנק ירושלים
בנק ירושלים הינו בנק המציע מגוון ייחודי של שירותים ומוצרים בנקאיים (משכנתאות, הלוואות, פיקדונות ועוד) ללקוחות כל הבנקים. בנק ירושלים, שנוסד בשנת 1963, ממשיך כל העת לבצע מהלכים כדי להתאים את עצמו לצרכים המשתנים של הלקוחות ולחידושים הטכנולוגיים.

רוצה לדעת עוד על הבנק? למידע נוסף אודות בנק ירושלים

לידיעתך, באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר.
למידע נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות